vrijdag 27 december 2013

Party! Knallend het jaar uit én hoe maak ik vilten dreadjes DIY

Al vind ik de kerst heel leuk vooral omdat niks moet op die dag, winkels zijn dicht, niemand verwacht antwoord op een mail of een belletje, en als je net als ik graag een dagje het rijk voor je alleen hebt en met lekkere hapjes je dag met kostuum drama's op de bank wil doorbrengen is de kerst de gelegenheid om dat te doen. Ik deel de kerst het liefst door tweeën,  1 opgeflufte dag met alle toeters en bellen en 1 heerlijk lui onderuit of bezig met wilde creatieve plannen zonder doel dag.

Oud en nieuw daar in tegen, moet bij mij altijd echt gevierd worden. Niks om 12 uur even buiten kijken en dan gauw naar bed. Nee hoor Its party time! Met oud en nieuw komt de wereld even samen, vreemden groeten elkaar weer, er wordt gebroederlijk naar het vuurwerk gekeken. Er is weer een frisse start! ( waarom we na de eerste week van januari weer op houden met elkaar groeten, vind ik nog steeds raar. Het zou iedereens goede voornemen moeten zijn, dat als je oogcontact met een ander maakt, je even lacht, knikt en groet. Maar dat is mijn mening )

Maar genoeg daarover, in deze blog post vind je mijn ideale party party outfit en een leuke diy om vilten dreadjes te maken, voor een beetje 'vuurwerk' in je haar. ( helemaal onderaan deze post )

Oud en nieuw is de tijd om te knallen! Het oude van je af te schudden en het nieuwe te omarmen. Geen tijd om verlegen te zijn, maar wees je blije zelf!

Men neme een fruitig ietwat los vallend jurkje ( zodat je die 3de en 4de oliebol ook nog schaamteloos naar binnen kan stoppen ) Het liefst in blije kleurtjes zoals deze in colour block style. Daaronder een lekkere knallende/sparkly panty. En dan heel belangrijk een paar stevige stappers, waar je de hele avond op kan dansen. Doordat ze ton sur ton zijn met je outfit lijk je langer ( en daardoor weer slanker ) Je maakt de oud en nieuw look af met wat black light accessoires ( ook leuk als er nergens black light te bekennen is want het staat vooral super vrolijk ) En een heel leuk tasje van koeienleer, helaas zonder hengsel, dus dan moet Annie je tassie maar even vasthouden tijdens het dansen.


En dan nu je haar, als je funky vilten dreadjes wil maken zoals ik vorig oud en nieuw had volgt nu een tutorial. Trek er wel een middagje vooruit want: The more vilten dreadjes the merrier! De gevilte dreadjes kan je vervolgens om een elastiek knopen en dan in je haar binden, of 1 voor in in je haar vastbinden. Ook leuk om je vilten dreads mee te binden in een klassiek kapsel zoals een grace kelly rol, voor een mooi contrast.


Wat heb je nodig:
Merino lontwol
warm water met een klein beetje zeep er in
een oppervlakte met een beetje structuur (bubbeltjes plastic, sushi matje, een ikea bestek la matje oid )
Een handdoek

Stap 1: Trek een lang stuk wol uit je bol wol. Dikker en langer dan je wilt ( want wol krimpt door het viltproces ) Maak die nat met je warme water met beetje zeep. Niet te nat want dan rolt het niet lekker.

Stap 2: rol met je vingers de wol in rolletje.

Stap 3: zorg dat je de hele lengte meepakt

Stap 4: als de wol iets begint te vervilten kun je het ook even stevig rollen in een propje tussen je beide handen, maar doe dit niet te lang ( ongeveer 10 tellen ) want anders vilt je een propje i.p.v een dreadje

Herhaal stap 3 elke keer naar dat je stap 4 hebt gedaan om mooie gladde goed door gevilte dreads te krijgen. Soms is het ook prettig om de dread tussen je handen te rollen i.p.v op het matje.

Als je dreads wat steviger zijn kun je er eventueel ook even mee gooien om het vilten te versnellen.

Stap 5:  spoel ze uit en rol ze droog in een handdoek.

Stap 6:  klaar zijn je dreadjes. Elke dread is ongeveer 5 tot 10 minuten viltwerk.

Je kunt de dreadjes natuurlijk ook ergens anders voor gebruiken, bijvoorbeeld als hengsel voor een tas ( zonder hengsels ;) ) of als ketting.

ps: de knal roze wol op de foto geeft ook licht in black light.

Ikke oud en nieuw 2012/2013. Wist ik toen al dat een 'Selfie' het woord van 2013 ging worden ;) ?


Ik wens iedereen een super gezellig, vrolijke en wie weet swingend oud en nieuw. Bedankt voor het lezen van mijn berichtjes en tot 2014!

Via dit Pinterest board kun je vinden waar de kleding en accessoires op de eerste foto te krijgen zijn.

1 opmerking:

  1. Een gezellig, knallend feest moet dat geweest zijn, daar in het Hoge Noorden!! Ik wens jullie ook een creatief en vrolijk 2014, met heel veel nieuwe, geweldige ideëen! Ik doe graag mee!
    Liefs, Kyra

    BeantwoordenVerwijderen