zaterdag 15 januari 2011

Eurosonic Groningen verslagje

Ik heb net 2 dagen eurosonic achter de rug en het was weer geweldig. Veel mooie en diverse liedjes gehoord. Vandaar deze blog want wil jullie deze nieuwe ontdekkingen niet onthouden.

We begonnen donderdag avond in de muziekschool met Saint lu een mix tussen beth hart en paloma faith ( vind ik dan ) Een zeer fijne rock chick uit Oostenrijk


En toen snel door naar het Paleis waar Zaz optrad een vrolijke franse meid. Het nr je veux zou een hele goede zomerhit kunnen worden. haar cd komt bijna uit ik zou zeggen haal 'm je krijgt er geen spijt van. Je ne parlez pas francais maar vond het toch heerlijk klinken.


Vervolgens kort in de rij bij het grand theater om Heathers uit Ierland te horen. 2 jonge meiden die hard keels zuiver en samen zingen met zwaar iers accent. De slechte looks van de drummer was soms een beetje lachwekkend maar de 2 dames hebben ons goed vermaakt :)

Na deze lieve meisjes waren we toen aan wat ruigers waar we lekker los op konden gaan dus op naar vindicat ( wat een gore bende daar ) waar die ganz geile duitse band Turbostaat optrad. We hebben heerlijk lopen swingen.

inmiddels lekker opgewarmt besloten we in de vindicat te blijven ( de wc stroomde inmiddels over ) waar de Deense band Kellermensch optrad. De muziek was super maar de strakke gezichten van de mannen werkten wel heel erg op onze lachspieren. Ons advies is dan ook wat licht therapie voor de boze Denen. Ze knalden er lekker in met een tamboerijn op mijn teen als gevolg. Nu snapte ik ook waarom niemand helemaal voor aan stond :) Tijdens het nummer Army ants ontspande de band zichtbaar, het is dan ook een erg aanstekelijk nummer.

De volgende dag:

Deze dag een strak schema dus bij alle bands bij het laatste nummer snel weg.

In de machine fabriek vonden we Blaudzun een wonderschone band met een randje Anthony and the Johnsons. Jammer dat we niet langer konden blijven, maar de cd aanschaffen maakt een hoop goed.


De staat was inmiddels begonnen in de 3fm tent. Een lekker rockende band met een vleugje Tom Waits. en de zanger deed me een beetje denken aan Freddie mercurie.

Eerder die dag had ik de ijslandse band Retro Stefson al gezien in de Plato en wist dan ook dat het lekker swingen werd in de simplon. Een vrolijke band met een goede mix van pop disco een beetje manu chau en af en toe een rauw randje. De voetjes zijn letterlijk van de vloer geweest, na goed voorbeeld van de naar eigen zeggen best disco dancer van ijsland.


Toen weer terug naar de machine fabriek naar wende waar we eerste rang stonden. Ze zong in het engels en frans maar het kon mijn eurosonic metgezel niet zo boeien en we zatten toch op een strak schema dus naar een een paar nummers in rappe pas naar het centrum.

Gelukkig geen rij bij Huize maas zodat we direct door konden lopen. Het was behoorlijk druk bij go back to the zoo maar ook dit keer weer een perfecte plaats vooraan. Deze mannen kunnen lekker rocken en hebben duidelijk de hit factor. Heeej Dj heb je vast weleens gehoord.

En last but not least Daily bread een stevig rockende met snelle beat dance band. Mix een metal band met turn up the bass gooi er een leuke zangeres bij en je krijgt het zeer energieke Daily bread. Het was te druk anders hadden we zeker weten onze haren nog even los gegooid

2 opmerkingen:

  1. Jaloooeeeers!! Ik wil daar ook wel eens heen (ik moet sowieso eens naar Groningen, ben daar nog nooit geweest. Foei) Bedankt voor de Heathers tip! Briljant zeg! (En spotify heerst!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groningen is echt heel leuk zeker tijdens eurosonic ( ook als je geen kaartes hebt want veel gratis muziek) ! Kom gewoon eens een weekendje :)

    BeantwoordenVerwijderen