dinsdag 17 januari 2012

Een Eurosonic blogje

Vorige week was er weer Eurosonic in de stad, hierbij mijn nieuwe, leuke en minder leuke fondsen.

De donderdag begon zeer goed met de Nederlandse band Mala Vita, met een zanger waar ik wel een beetje verlegen van werd ;)Maar naast dat ook gewoon heel lekker swingend, met een vleugje van alles balkan mix.
Clipje van Mala vita

No time to loose snel door naar de volgende, helaas een rij bij de Spieghel, er waren blijkbaar meer mensen die Mujeres wilden zien. De beschrijving gaf punk/ rock 'n roll en garage rock aan. Zelf had ik bij binnenkomst direct associaties met surfende mannen en that seventies show. Maar zeker heel vermakelijk
Clipje van Mujeres

En dan op de fiets naar de grootste frustratie van de avond in de stadschouwburg. Jamie n Commons, genoteerd op ons kladbriefje klinkt als Johnny Cash/tom waits, must see :) :) :). Maar blijkbaar had iedereen dat gedaan inclusief de Bobo's die altijd overal voorrang hebben. Het resultaat een uur lang op de drempel staan om bij het laatste applaus na binnen te mogen. De recensie van 2 enthousiaste meiden maakte het nog wat zuurder. We hadden echt wat gemist! En hij had ook nog de hele tortured artist look going on :(, dan maar een cdtje halen. Echt een aanrader, check it out. En oja hij is nog maar in de 20.
Clipje van Jamie n Commons


Goed redelijk van slag, eerst maar even uit huilen bij Selah sue in de regen, voor een extra dramatisch effect.

Maar we hebben ons snel vermand, er is altijd nog het Vindicat gebouw. Daar vonden we de Minutes, B en ik waren op slag verliefd, op de muziek dan, niet op de mannen. Met hun dons snorretjes, te korte/strakke broeken en hoog dichtgeknoopte blousen. ( let op dit wordt een trend, kan ik je nu al vertellen, en nee het is niet aantrekkelijk ;) )Na een paar nummertjes helemaal los gaan ( want in Vindicat is altijd alles veel harder en sneller dan in de clipjes ) trok m het echt niet meer en gingen we naar Moss.

Clipje van the Minutes

Nou goed over Moss kan ik kort zijn, dat is gewoon niet mijn smaak, de Aa kerk daar in tegen was best oke ( waar ze optraden)

Van de kerk naar de ghetto, om de buurman van B the bekijken. Dope D.O.D. Een hele strakke overtuigende act. Deed me terug denken aan insane clown posse, en B had associaties met de Wu tang clan. Ik vond ze echt heel goed, en de hip hop stijl van hen deinsde lekker. Het is alleen altijd zo jammer van die teksten...
Clipje van de buurman van B ;) Niet voor het slapen gaan kijken!

B moest de volgende dag weer vroeg aan het werk, dus M en ik verder alleen op pad, op naar de laatste band Muchachita bombo infierno. Heel vrolijk, heel spaans maar ik was eigenlijk al te veel ingekakt op Huize maas op stelten te zetten. Dus na een paar nummertjes naar bedje toe.
Clipje Muchachita bombo infierno

Vrijdag de 13de
Deze dag begon lekker met simpelweg te veel keuze om alles te zien. En de regel om niet langer dan 5 minuten in een rij te gaan staan.

De eerste band, in de Aastraat en weet dat maar eens in 1 keer te vinden, heus dat is moeilijker dan je denkt. Effi, kan ik simpel over zijn prima bandje als je in het gras ligt met een drankje en een parasolletje en de zon schijnt op je bolletje.
Clipje van Effi

But again no time to waste, volgende stop: oud klas genoot van B Mundo park. Heel leuk heel goed en heel vrolijk, deed me denken aan de oude No doubt, zullen de ska invloeden zijn geweest.Ga ze eens bekijken want ze komen uit de buurt en je wordt er blij van!
Clipje van Mundo park

Dan een kleine teleurstelling in het News cafe > Scarlet Mea, te mooi spelen is eigenlijk helemaal niet mooi. Dusss snel door.

Citizens in de machinefabriek, viel me alles mee, vond het zelfs leuk! Britpop bandje met een stem like a nancy boy. Hier een heel fout clipje

En dan Hosse.. met mr Polska!

Dit was super, leuke mix van stijlen, maar mister polska is eigenlijk meer een mistertje Polska ( echt niet langer dan anderhalve meter) hihi. De rapper Leo die hij bij zich had was trouwens ook super en heel snel. Clipje

Snel snel weer naar de stadsschouwburg ( nog lichtelijk getraumatiseerd )klaar voor een balkan punk bandje uit Hongarije. We zijn binnen, het lijkt hier wel een sit in, weten deze mensen zo wel dat het feest wordt. En dan de aankondiging: Ierse zangeres????Huh? Oh leuk, schema omgegooid! Dan maar snel naar Katzenjammer in de tent want dat is altijd leuk! Voor wie ze niet kent, ga je schamen en bekijk dit clipje van de talent volle gekke Noorse meiden

Poging numero dos, voor Intim Torna Illegal. En deze keer waren ze er echt en inderdaad feest. Ik verstond er niks van maar ben wel 45 minuten met de voetjes van de vloer geweest, ikke en de rest van het publiek. Gaat dat zien, en stereo hard aan. Clipje

En dan last but zeker geen least. Reckless love, ja die naam zou je eigenlijk al een beetje moeten doen afschrikken maar ja op ons klad briefje stond: haar, rock smiley smiley. Dus we moesten wel en omg its Metal Barbie. Na de eerste schok, hebben we toch maar heel fout meegedanst, en ons bedacht dat er ooit een tijdperk was ( Van halen, Europe, Bon jovi ) dat dit niet vrouwelijk maar stoer was. Met een keurig opgemaakt feminine Fins hoofd in strakke legging en iets te soepele heupjes, waren ze wel heeeeel vermakelijk. Lekker muziekje voor onderweg.
Clipje Its getting hot hot hotter then heeeeelll

The end.

1 opmerking:

  1. Dat klinkt geslaagd! Ik ben jaren geleden eens een avond geweest, een vriend van ons moest ook optreden dus dat was wel leuk. Verder weet ik er niet veel meer van, behalve dat ik zere voeten had van het lopen.

    BeantwoordenVerwijderen