donderdag 31 oktober 2013

Diezijn leuk! én handgemaakt markt voorstelronde: Glasuniek



Vandaag alweer een nieuwe deelnemer op de Diezijn leuk! én handgemaakt markt ( hoe kan het ook anders, de meeste deelnemers die al eens hebben gestaan, zijn al een keer voorgesteld op mijn blog, zoek op voorstelronde en je komt heel veel leuke verhalen tegen ) Glasuniek werkt in een totaal andere techniek dan dan de gisteren voorgestelde Indusign die met grote olievaten werken. Maar ze heeft wel een aantal raakvlakken want ook zij 'tovert' met haar materiaal tot er juwelen van producten ontstaan.



Het is leuk om te zien dat er duidelijke trends zijn op handgemaakt gebied. Toen ik 2010 de eerste Diezijn leuk! markt organiseerde was vilt iets waar veel mensen geheel op hun eigen manier mee werkten. En ook vanuit het publiek hoorde je veel "Vilten dat is helemaal in nu" Dit jaar kreeg ik opeens opvallend veel glaskunstenaars in mijn aanmeldingen. Een aantal van hun vind je op de markt, allemaal met hun eigen stijl en onderwerp. Van grote objecten van gerecycled glas tot hippe nooza knopen. En natuurlijk Unyk accessoires die al vanaf de eerste editie op de handgemaakt markt in Groningen staat. En ook dit jaar zal ze glas kralen branden bij haar kraam.



Glasuniek doet weer iets heel anders met glas.. 



Linda van Huffelen maakt onder deze naam sieraden van glas met de technieken van glasfusing. Meerdere laagjes en stukjes glas (tot wel 15 stukjes per sieraad) worden samengesmolten. Ze gebruikt veel bijzondere soorten glas, die speciale effecten geven. De kleuren veranderen afhankelijk van hoe het licht er op valt. Ook geeft dit glas mooie dieptewerking. Haar werk is geïnspireerd door bijvoorbeeld Rothko en Klee. 


De sieraden zijn krachtig, modern, eigentijds en eigenzinnig. Elke hanger en oorbel wordt met de hand gemaakt en er zijn geen twee hetzelfde. Dat maakt deze sieraden daadwerkelijk uniek! Wil je zelf zo´n klein, draagbaar en toch betaalbaar kunstobject? Kom dan kijken op de Diezijn leuk! én handgemaakt markt! Of kom alvast voorproeven op www.glasuniek.nl


De Diezijn leuk! én handgemaakt markt is a.s zondag ( 3 november 2013 ) op de Vismarkt in Groningen. Met maar liefst 100 kramen met handgemaakte producten, retro, eco, vintage en hobbymateriaal. Alle deelnemers vind je op www.diezijn-leuk.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten