maandag 23 december 2013

Heb je jezelf al opgetuigd voor de kerst?

De kerst is hét grootste excuus om te shoppen naar kleding en accessoires waarvan je eigenlijk vind dat je ze niet echt nodig hebt. Want de meeste mensen hier in Nederland hebben het idee dat er mooi uitzien niet handig is en onder het motto van 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' zien we hier gemiddeld gezien dan ook heel gewoontjes uit.

Hoe vaak ik niet in de winkel heb gehoord "maar wanneer doe je zoiets nou aan? " Mijn antwoord was standaard "Wanneer niet? " Er hoeft toch geen speciale dag te zijn om er leuk uit te zien? Als je denkt vandaag is mijn dag, dan trek je gewoon dat leuke jurkje aan met die kekke laarsjes. Tuurlijk heb je beroepen waar een uniform bij hoort, of ben je een echte schoonmaakster of tuinierster en wil je niet in je tulle rokje het onkruid tussen de tegels wegtrekken. Maar er zijn excuses genoeg om wel leuk voor de dag te komen; een filmpje pakken, uit eten, concert, verjaardag. En het grootste excuus is dus Kerst. Nu hoef je niet direct in gala, maar een beetje opgedoft is wel leuk en een deel van de voorpret. Hieronder mijn ideale kerstoutfit ( of tuinier, knutsel, whatever outfit, want ik ben wel het type dat met een tullerokje het onkruid uit de tuin trekt )


Bij een op en top wat ben ik lekker opgetut outfit hoort gewoon een rokje of jurkje. Dit super simpele modelletje is zeer flatteus voor de lady's onder ons met de bredere heupen. En door het zwierige karakter super vrouwelijk en handig op de fiets. Tip: voor op waaidende rokjes van fietsende vrouwen: vouw je rok onder je benen door naar achteren en ga er op zitten. Het ziet er on-charmant uit maar met een langere jas ( die je in je kast moet hebben, want warmer en mooier bij alle rokjes/jurkjes ) zie je daar niks van.

Daarboven draag je een diep paars katoenen shirt met een sierlijke wijde kol. Dit shirt is extra lang waardoor je 'm iets kan laten plooien rond de hobbels en bobbels op de buik. Waardoor geen hond ziet of het nou jouw randje is of het randje van het shirt.

Daaronder draag je het kanten shirt, wat een hals sieraad verder overbodig maakt en voor extra warmte. ( En mocht je later nog gaan swingen, heb je er een verrassende 2de outfit onder zitten )

Het is geen kerst zonder (glitter ) panty ( al zijn die legging nog zo prachtig, wie mooi wil zijn moet een beetje lijden ) In de meeste gevallen zakt zo'n panty af, daarvoor heb ik 2 tips. Koop een panty 1 a 2 maten groter dan je normale maat, want de panty maten slaan niet op je omvang maar op je lengte. De 2de is trek over je panty een keurige onderbroek met pijpjes aan. Dit voorkomt het afzakken en mocht je toch ergens op de avond een on-charmant moment hebben met je rok, dan valt er niks te zien. Oja bijkomend voordeel van een glitter panty is, dat ze sterker zijn dan normale panty's. Bij deze outfit kies je trouwens voor een panty in een huidskleur of bruine tint.

Een riem om de outfit een geheel te maken. Je draagt een riem om een deel van lichaam te accentueren of te camoufleren. Heb je bijvoorbeeld een beetje een buikje, dan draag je de riem op het bolste gedeelte van de buik. Heb je juist een platte buik dan kan je de riem op de heupen laten rusten.

En dan schoentjes eronder, deze zijn net een beetje gekker dan een normale ballerina door het puntje eraan, waardoor je de outfit meer eigen maakt. En ja geen hak, want het moet nou eenmaal wel een beetje comfortabel blijven. ( En zo kun je met ferme pas de traditionele wandeling op kerstdag lopen )


En dan de finishing touch. Omdat je met kerst vaak lang aan het tafelen bent, kies je niet voor een  lipstick, want dat gaat er dan toch weer af. Maar je gaat voor opvallende oog make up liefst met her en der een glimmertje of glittertje, met paarse accenten zodat het weer mooi bij je shirt past.

Vervolgens kies je een paar mooie sieraden uit je sieradenkistje ( dit is ook de dag om een erfstuk te voorschijn te halen;  een paar mooie bloedkoralen, parels, die ene gouden ring ) Op de foto een zilveren ring met edelsteen, en daarnaast een ring met zilver en koper erin. Je kunt de ringen heel goed naast elkaar dragen. Met mooie ringen om je handen is het zonde om de aandacht af te leiden met knallende nagellak of je nagels helemaal niet te verzorgen. Een mooie neutrale glanzende nagellak is daarom perfect.

En ja we hebben een rokje aan, en dus meestal geen zakken. Dit kleine bruine tasje bied uitkomst. Je kunt 'm op je hals dragen, dus de handen vrij. Door de bruine kleur past hij bijna bij elke outfit en in dit geval ook mooi bij de koperen accenten in de sieraden

Hang nog een paar mooie oorbellen in je oren (óók weer met koper en zilver, want we houden van mixen en matchen )

Bij een paar mooie oorbellen, hoort natuurlijk wel haar dat feestelijk is opgestoken!

Tip: Op youtube vind je tal van handige video's op je haar leuk op te steken. En deze is wel erg makkelijk, en heeft een nostalgische sfeer ( ik hou zo van al die mooie haar stylen uit vervlogen tijden ) En ook hier een lekker makkelijk up do zoals op de foto.
Na al dat gefrut en getrut heb je natuurlijk helemaal geen tijd meer om uitgebreid te koken. Dus hier een super simpele toetjes tip met een feestelijke uitstraling. Koop een stuk Fries suikerbrood stop een paar plakjes in de toaster en serveer met vanille en kaneel ijs. Super lekker, feestelijk en snel op tafel getoverd.


Iedereen een hele fijne kerst gewenst!

ps: alle links naar kleding en make up vind je op mijn Pinterest board


Geen opmerkingen:

Een reactie posten