maandag 20 februari 2012

Diezijn leuk hip en handgemaakt voorstel ronde: Hoodwinked

Nog een paar weekjes en dan is het zover de Diezijn leuk hip en handgemaakt markt voorjaars editie op koopzondag 1 April 2012 op de Vismarkt in Groningen! Na 2 hele gezellige frisse markten in November 2010 en 2011 hopen we dit jaar op een lekker warm lente zonnetje.

Omdat er elke keer zo ontzettend veel leuke en vooral creatieve deelnemers zijn, verzorg ik graag wat voorpret in de vorm van een voorstel rondje. Ik begin dit rondje bij mijzelf als organisator en creatieve deelnemer van de Diezijn leuk markten.

Wie ben ik?


Mijn naam is Nynke Kloosterman ik woon in een ieniemienie dorpje in het noorden van Groningen, ik werk parttime in de dames kledingwinkel A.R.T in Groningen en in de theeschenkerij in Houwerzijl. Op de overige dagen ben ik vooral bezig met mijn eigen bedrijf ‘Hoodwinked’. Onder deze naam maak en verkoop ik handgemaakte producten van vilt. Van romantische broches tot stoere woonkeien, maar ook urnen en ander uitvaart gerelateerde items.
Ik vind het heerlijk om met mijn handen in de sop en in de wol te zitten en bruis vaak van de ideeën. Ik hou van de echtheid die hand gemaakte artikelen uitstralen en de meerwaarde die ze daarom voor mij hebben. Je ziet dat er veel liefde en aandacht in de producten zit. Ik koop daarom ook het liefst bij gelijk gestemde. Dat is ook 1 van de redenen dat de Diezijn leuk markt is ontstaan. Want wat is er mooier dan een plein vol mooie spullen, met achter de kramen vrolijke creatieve mensen? In mijn webshop en in mijn kraam vind je trouwens niet alleen spullen van mijn hand maar ook spullen van anderen waar ik verliefd op ben geworden.


Hoe het is begonnen?
Het vilten zelf begon, toen ik toelating deed voor het Cibap in Zwolle ( etaleer/vormgeving opleiding ) en ik op het kunstencentrum in Groningen voor het eerst een vrije vorm vilte om deze mee te nemen naar mijn toelating. Vanaf dat moment was ik gegrepen, door het wonderlijk proces ( van losse wol een vaste stof maken ) en de eindeloze mogelijkheden. In die tijd was er nog weinig te vinden op vilt gebied op her en der een Duits boekje na. Ik heb veel zelf moeten uitvinden. Maar naar veel zoek werk vond ik leuke cursussen en workshops en leerde zo steeds meer.

Ik experimenteerde met de diverse mogelijkheden en kwam tijdens het vilten van takken en keien via mijn schoonzusje in contact met Nellian en Anna uitvaart verzorging. Voor hun heb ik een grote tak vervilt, en mijn eerste urn gemaakt. Daarnaast werd ik gevraagd door mijn buurvrouw Jeanette van Engelengeduld om op haar markt te komen staan. Ik moest als een gek een kraam gaan vullen, en kreeg de smaak te pakken. Vervolgens kwam er een webshop en de organisatie van eigen markten op wol, natuur en handwerk gebied. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen winkel te hebben in de mode en op deze manier komt de droom heel dichtbij.


Inspiratie haal ik overal vandaan ik kijk naar alles met mijn ‘vilt’ ogen en ben nooit zonder pen en papier onderweg. Je zal maar ineens een goed idee krijgen en het niet kunnen opschrijven! Met mijn wortels in de mode probeer ik met mijn producten een collectie neer te zetten die past bij het huidige mode beeld en veranderd met de seizoenen. Maar het is altijd onmiskenbaar mijn product. Puur, kleurrijk, vol met contrasten, praktisch en van goede kwaliteit.Een hoodwinked artikel staat op zichzelf en heeft weinig extra poespas nodig.


Ik zie jullie graag op de Diezijn leuk markt of 1 van de andere markten op het programma, snuffel in de tussen tijd eens in mijn webshop en hou mijn blog de komende tijd in de gaten tijdens de hip en handgemaakt voorstel rondes.

Groetjes Nynke
www.hoodwinked.nl,
www.diezijn-leuk.nl,
www.wolwierde-fair.webklik.nl

4 opmerkingen:

 1. Lekker uitgebreid! Dat van mij is ehhh, vrij kort. Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooi stukje, vooral dat over je inspiratie en je eerste stappen inde vilt-wereld! en een prachtfoto van jezelf natuurlijk ;-) Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige introductie, Nynke! Dat belooft weer wat! En terecht, want jouw Hip en Handgemaakt markten die ik al heb meegemaakt waren de leukste markten die ik ooit bezocht heb. En neem van mij aan dat dat er heel wat zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van jouw is ook heel leuk, ik vind het altijd interessant om meer te weten achter een winkeltje :)

  BeantwoordenVerwijderen