maandag 19 november 2012

Kleuren combineren: Crimson roze/rood

We zijn toe aan deel 2 met tips over het combineren en toepassen van kleuren

In mijn vorige blog vertelde ik over de kleuren die mooi combineren bij oranje, en zou als je kon zien is een oranje een ideale kleur om mee te combineren. Daarom vandaag een iets moeilijkere kleur. Het uitleggen van de kleur is al een kunst op zich. De wol waar onder staand hoedje van gemaakt is hete crimson. Ik zelf vind de kleur fruitig en iets tussen rood en roze in, zoals een framboos of het blosje van de pink lady appel. Ik ben benieuwd hoe jij de kleur zou benoemen?

Hoedje en handschoenen van www.hoodwinked.nl

Deze kleur is moeilijker dan andere roze tinten te combineren, hij komt in het echt iets roder over. Het is een prachtige koele tint heel geschikt voor zomer en winter types. Maar in combinatie met bruin of olijf groen ook heel mooi bij een type met een gele ondertoon in de huid.

kleurenwaaier zomertype

Donkere koele tinten zoals bovenstaande groen, paars en blauw maken van de kleur roze/rood een echte blikvanger. Dit soort donkere tinten zijn eigenlijk altijd goed te combineren met fellere kleuren en kunnen prima als vervanging voor zwart dienen.


Maar als je van een wat knallendere look gaat kun je blauw tinten als petrol, oceaan blauw en turquoise heel goed combineren met roze/rood. Je krijgt dan het colour blocking effect. Gegarandeerd een opvallende verschijning.poederachtige pastels in koele tinten geven de combinatie met roze/rood een rustige en zachte uitstraling.Taupe is een ideale kleur als je een zachte combinatie wil maken met een iets warmere uitstraling. Wil je een koelere toon kies dan voor iets grijzere tint.


Ook is het leuk om door middel van ton sur ton bijpassende accessoires te zoeken. Door accessoires op elkaar af te stemmen krijg je vanzelf een harmonieuse look. Doordat je de outfit naar elkaar toe trekt.


Of je kunt er voor kiezen om in de accessoire zelf een bepaalde kleur toe te voegen om de outfit weer een geheel te maken. Deze ketting is bijvoorbeeld heel mooi op diverse grijs en pastel blauwe tinten. En de ketting is ook een geweldige match met bovenstaande tas in ijsblauw.


Een kleur die je niet veel ziet maar heel mooi combineert met veel tinten is flessengroen. Ik vind de combinatie met roze/rood altijd heel bijzonder.


And last but not least chocolade bruin. Deze tint bruin is heeft een koele ondertoon en daarom voor een bruin heel geschikt voor zomer en wintertypes.

Kleurenwaaier wintertype

Het leuke aan het bekijken van een kleurenwaaier is, dat je ziet dat de kleuren in het palet vaak ook heel goed met elkaar matchen, omdat ze dezelfde ondertoon hebben. Maar als je van wat gewaagdere combinaties houdt kan het heel spannend zijn om kleuren met een warme en koele ondertoon te mixen. Zoals in de blog over de kleur Oranje goed te zien is.Heb je artikelen gezien op mijn blog, klik dan op de link onder de foto dan kom je in de webshop van de verkoper terecht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten