dinsdag 20 november 2012

Recept: lekker en aardig voor de beestjes recept: Appelsalade

Het is weer tijd voor een lekker, gezond, plantaardig en dus lief voor de beestjes recept. Deze keer iets voor op brood, een toastje of gewoon voor er bij. De appelsalade: romig en fris kruidig van smaak. Jummie!!

Mayonaise zonder eieren ( veganaise )Het is heel simpel te maken en in een paar minuutjes klaar, maar ozo lekker en met veel vitamientjes.


een friszoete appel ( in dit geval bij de buurman uit de tuin )


Wat heb je nodig voor 3 broodjes belegd met appelsalade:

*2 dikke eetlepels eivrije mayo ( met ei kan natuurlijk ook maar is net iets minder lekker en niet zo leuk voor de kipjes, tenzij het natuurlijk van je eigen vrije /  blije huis, tuin en keuken kippen is ) Je kunt eivrije mayo bij de natuurwinkel kopen maar je kunt het ook heel erg makkelijk zelf maken. Ei vrije mayo is wat frisser dan gewone mayo en daarom extra lekker in dit recept.

Klik op deze link met uitleg en recept voor het maken van je eigen eivrije mayo ( je hebt alleen, soyamelk, appelazijn, mosterd, zout, zonnebloem olie en het liefst agave siroop ipv suiker nodig ) Helemaal geen moeilijk recept en proeft en ziet er uit als echte mayo, maar het vult veel meer dus je gebruikt er minder van.

* 1 friszoete appel

* 1 eetlepel kerriepoeder ( maakt niet uit welke soort, wat jij lekker vind )

* wat verse bieslook naar smaak

Meng de appel met de kerrie, doe de eivrije mayo en de bieslook erbij even goed mengen en klaar alweer.

kerrie


Smeer de appelsalade op een (geroosterd) broodje en garneer met Rucola ( en dan het liefst de vaste wilde Rucola, want daar zit zo veel meer pit en smaak in )Geroosterd broodje, appelsalade en rucola.


Deze appelsalade is ook een hele goede truc om je 2 stuks fruit per dag binnen te halen :)

bieslook

Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten