woensdag 20 maart 2013

Diezijn leuk! én handgemaakt markt voorstel ronde: Sparklez creatief

Op 7 April is het weer zo ver. Dan bruist het in het centrum van Groningen van de creativiteit met maar liefst 95 kramen met hip handwerk, eco, retro, vintage, hergebruik en hobbymateriaal tijdens Diezijn leuk! én handgemaakt markt. Het leuke aan de Diezijn leuk! markt is oa dat je de maker van de producten die je koopt ontmoet achter hun stand. Om al een beetje in die sfeer te komen worden er tot 7 April een aantal Diezijn leuk! deelnemers voorgesteld. ( zoek op voorstel ronde links op deze blog, om eerdere verhalen te lezen )Vandaag stelt zich aan jullie voor: Sparklez-creatief


Hallo! Ik ben Margriet de Muinck, ik ben 44 jaar, woon in Zuidhorn (Groningen), ben getrouwd met de liefste man van de hele wereld, moeder van Robin, een zoon van 16 jaar, en mam van Willemijn (mops) Joep (labrador) Keesjebeesje (zwart poezebeest) en Bella (tijgerig poezebeest). Ik ben 2,5 jaar geleden hertrouwd en wilde eens wat anders dan het gebruikelijke bloemetje van de bloemist en heb toen voor onze gasten 40 corsages gehaakt. Roze/rood voor de dames, groen/blauw (Catania Color) voor de mannen. Met bijpassende lintjes en voor de kids met kralen en en hun naam met letterkralen erin verwerkt. Het haken maakte ik me eigen dmv you tube filmpjes, ik pakte het razend snel op, en haakte vervolgens nog 100 bloemen voor een sjaal (maar dat werd uiteindelijk een tafelloper ;-))


Daarna ben ik alles gaan haken wat maar vast en los zat, maar vaak gebruikte ik daarbij andere materialen zoals hout, fotolijstjes, keien, knoopjes, lintjes, en.... kralen. Want met kralen ben ik al mijn hele leven bezig, voor kinderen geef ik dan ook al jaren kinderworkshops sieraden maken, vreselijk leuk om te doen! Steeds meer mensen in mijn omgeving wilden leren haken en zo ben ik begonnen met het geven van haakworkshops. De doorzetters zie ik dan vervolgens weer terug op een vervolg workshop, en zo kan ik ze nog meer tips en trucs leren. 


 Met mijn sieraden en ander handgemaakt spul stond ik al op braderieën en crafty fairs en daar kwam al snel haakwerk en lekkere haakkatoen bij. Mijn fleurige kraam werd opgemerkt door een mede standhouder en zij bracht Uitgeverij Forte op het idee om eens met mij te gaan praten. Na lang nadenken besloot ik het een gokje te wagen en voila, mijn eerste boekje is een feit. Het heeft driekwart jaar in beslag genomen, schrijven, uitproberen, weer schrijven, weer uitproberen, fotos, proefdrukken, weer uit proberen....Het was een onwijs leuk project om te doen! Het resultaat is het boekje “Kleurrijke Cadeautjes haken” vol met kleine kleurige leuke projectjes om te haken. Ik hoop hiermee de fantasie van de vele haaksters te prikkelen die Nederland inmiddels rijk is! 


Momenteel ben ik druk op zoek naar een andere baan (van beroep ben ik ICT projectleider) want mijn voormalige werkgever heeft mij en 170 collega’s moeten laten gaan vanwege de economische recessie. Dat geeft me in elk geval wel de ruimte om mijn hobby uit te oefenen; haken en mijn webwinkel zo veel mogelijk ingericht te krijgen op het gebied van haakspul. Er van leven lukt niet, maar om een ander blij maken met een leuk pakje of enthousiast te krijgen voor het haken , dan ben ik al dik tevreden! Je vindt mijn website en webwinkel hier. Behalve de webshop vindt je hier ook de agenda voor de aankomende workshops.

Ook blog ik regelmatig en uiteraard ben ik ook actief op facebook

Ik zie je graag op 7 april op de Diezijn leuk! én handgemaakt markt op de Vismarkt in Groningen!

1 opmerking: