dinsdag 19 maart 2013

DIY: Paas ontbijt/brunch met mooie plantaardig geverfde eieren.

 

Zin in een paasontbijt en/of brunch met een mooi gekleurd eitje? Dat kan en is ook nog eens heel leuk en makkelijk om te maken. Deze eieren zijn geverfd met alleen plantaardig en natuurlijk materiaal, dus kun je zonder bedenkingen naar binnen schuiven tijdens Pasen of elke andere dag :).

Mijn eigen paashaasje ;)

Je hebt nodig een paar heerlijke vrije blije kippen eieren nodig in het wit ( die van mij kwamen van mijn eigen scharrelende kipjes )


Mijn kippen: 'dikke kip', 'witte kip' en 'niet zo witte kip'


Daarnaast heb je een paar flinke hadden vol aan uien schillen nodig, mijn schillen heb ik meegekregen bij de biologische groente kraam en het schijnt zo te zijn dat bio uien schillen iets anders kleuren dan niet bio uien schillen. Maar ik heb hier geen ervaring mee.

En al is het moeilijk deze tijd van het jaar, een paar frisgroene blaadjes, bloemetjes etc. Maar dit kunnen ook blaadjes van de Basilicum of een takje rozemarijn zijn ( ruikt ook nog eens heel lekker tijdens het koken )

En tot slot een stukje garen of touw om het geheel in te pakken, als je garen van natuurlijk materiaal gebruikt wordt dit mee geverfd en kun je het daarna nog ergens anders voor gebruiken.


Leg de uienschillen in een laagje water, zodat de schillen wat slapper en daardoor makkelijker te vormen zijn. Met een paar van deze schillen vorm je een soort mandje in je hand, daarop leg je vervolgens wat blaadjes een takje etc voor je patroon.Vervolgens leg je het ei in je 'mandje' en vouw deze rond het ei en strik het pakje stevig vast.Alle verf pakjes met ei leg je in het water tussen de uien schillen en kook je zoals je normaal je ei zou koken ( met een snufje zout in het water ). Laat de eieren na de kooktijd in het water zelf afkoelen voor een optimaal kleur effect.


En tadaa prachtig intens gekleurde 'paas' eieren. Na het pellen heb je gewoon weer witte eieren, dus geniet er zo lang mogelijk van ;)


Iedereen een vrolijk Pasen gewenst.

2 opmerkingen:

  1. Tof ja... Nu nog kijken waar ik uienschillen kan scoren aangezien ik zelf nooit uien in hui sheb......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op de markt of bij de groenteboer, daar waar de schillen automatisch in de bakken overblijven omdat ze niet keurig in netjes zitten.

    BeantwoordenVerwijderen