woensdag 27 november 2013

Natuurlijk Winkelen

Ojee! De bodem van mijn doos met eikelhoedjes komt opeens heel rap inzicht. En sinds eikelhoedjes niet in zomaar een webshop of groothandel te bestellen zijn, was er haast bij geboden en ook een beetje stress.

Om me heen zag ik her en der al wat rotte hoedjes liggen ( eigenlijk meer keppeltjes, want de eikels hier in Vierhuizen zijn niet echt om over naar huis te schrijven ) Waar haal ik zo snel de perfecte hoedjes? ( groot diep, niet te taps toelopend,  ja ik heb nogal wat noten op mijn zang ) En toen bedacht ik me, ik woon vlak bij het Lauwersmeer gebied, daar is bos. Duizenden toeristen wandelen daar. It must be the place to be!Dus ik met tas en auto ( ja het is toch 10 km ) richting het bos. zonder na te denken rijd ik richting Lauwersoog om dan te bedenken, waar ga je eigenlijk wandelen hier? Nergens een bordje, paddestoel of anders wandelpad achtigs te ontdekken. Ik rij rustig terug ( goed opletten nu ) Maar zie alleen bordjes met eet hier, drink daar en surf zo.


Bijna had ik de moed opgegeven toen ik dacht ik zet mijn auto gewoon bij een Ptje en zie wel waar ik beland. Neus in de lucht, ogen gericht op eikenblaadjes. En ja naar een sluip door kruip door ( maar keurig op de paden natuurlijk ; ) route ) Waren ze daar de eikenbomen, een hele boel. Mijn tasje snel gevuld, met grote, diepe en mooie hoedjes. En tot mijn grote verassing vond ik ook nog eens galappels, daar kun je ook mee verven schijnt, dus ze mochten mee in mijn tasje.Thuis aangekomen konden al mijn vilten balletjes weer in de verfpotten en kon het feest beginnen. Elk balletje heeft weer een hoedje en zo had ik ineens weer een mooi voorraadje in hele mooie nieuwe kleuren.

Deze eikeltjes zijn geverfd met: Walnoot, blauwhout, meekrab en smeerwortel


8 opmerkingen:

 1. Wat zijn die leuk geworden zeg :D
  Nou zijn eikels natuurlijk sowieso geweldig, maar op deze manier helemaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf het ook leuk vinden om ze te maken. En gelukkig kan ik weer vooruit met mijn nieuwe lading hoedjes.

   Verwijderen
 2. Ben je nu al door die grote tas van Susan? Productief hoor! Ze zien er weer prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee daar ben ik gelukkig nog niet door heen die bewaar ik voor de kerstornamenten. Dit zijn 'normale' hoedjes

   Verwijderen
 3. prachtige galappeltjes! Heb er alleen eens inkt mee gemaakt, superleuk om te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeehhh...wat een leuk idee, ik heb nog wat van die vilten bolletjes liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja leuk he? En het staat ook zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen